СДСМ: СЕ РЕШАВААТ НАСЛЕДЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА АВТОПАТИТЕ, ГРАДЕЖНИШТВОТО СЕ ВРАЌА НА ДВОЦИФЕРНА СТАПКА НА РАСТ

//

Наследените катастрофални проблеми на автопатот Кичево – Охрид коишто ги чинеа граѓаните дополнителни стотици милиони евра, се надминуваат и автопатот почнува да се гради правилно и функционално, се вели во соопштението на политичката партија СДСМ.

Во моментот, интензивно се работи на осумте клучки коишто треба да бодат изградени на автопатот, се работи на дополнителни 40 киломтери алтернативни патишта што ги поврзуваат околните населени места со автопатот и се надминува пропустот во делот на тунелот.

Овие пропусти беа причина за забавување на изградбата на патот, а со тоа и причина за падот во делот на нискоградбата. По надминување на овие проблеми, градежните работи продолжуваат со засилено темпо во изградбата на автопатат.

Истовремено, процесот на изградба и реконтсрукција на 60 патни правци во вредност од 270 милиони евра, како и реализацијата на над 30 проекти во делот на комуналната инфраструктура создваат услови за раст и во делот на нискоградбата.

Со тоа градежништвото се враќа во посакуваниот правец со двоцифрени стапки на раст, што позитивно ќе влијае и врз севкупниот економски раст.Владата предводена од СДСМ продолжува со санирање на штетите и спроведување на зацртаните мерки коишто обезбедуваат унапредување на инфраструктурата, повеќе инвестиции, нови рабони места и економски раст и развој, се вели во соопштението на политичката партија СДСМ.Претходна статија

ВМРО-ДПМНЕ: НЕСПОСОБНАТА ВЛАСТ НА СДСМ ЈА ДОВЕДЕ ДРЖАВАТА ДО САМОТО ДНО, ЕВРО ЗАЕВ, АНЃУШЕВ И ТЕВДОВСКИ СОЗДАВААТ ДЕПРЕСИЈА И ОЧАЈ ВО ЕКОНОМИЈАТА

Следна статија

ВО ЖИВО: ПРОТЕСТ ПРЕД МВР, 80 КАДЕТИ СЕ УШТЕ НЕМААТ ПОТПИШАНО ДОГОВОР ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Најново од Вести