|

СДСМ: За 20 месеци ДПМНЕ го врати Скопје назад за 60 години

„Поминаа 20 месеци од мандатот на ДПМНЕ во Скопје, се трошат околу 100 милиони евра годишно, пари на скопјани а главниот град уназадува и се гуши во ѓубре. Наместо модерно Скопје како што ветуваа пред граѓаните, Мицкоски и ДПМНЕ создадоа хаос и Скопје го претворија во една голема депонија“, велат од СДСМ.

Од партијата додаваат дека не се реализира ниту еден проект во градот а проектите од минатата локална власт на СДСМ стојат закочени.

„Јавниот превоз не функционира. Ниту едно ветување не е остварено. Нема нови 250 еколошки автобуси, нема бесплатен превоз, нема модерен транспорт, нема фабрика за автобуси. Скопјани се целосно изневерени од страна на Мицкоски и ДПМНЕ. За 20 месеци ДПМНЕ го врати Скопје назад за 60 години“, стои во соопштението.

Слични Објави