СЕ ДЕМОНТИРА ПОЛСКАТА БОЛНИЦА НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

/

Министерството за здравство соопшти дека денеска се демонтираат шаторите од мобилната болница која беше поставена како надополнување на капацитетите на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби.

Болницата беше поставена кон крајот на март и во неа за среќа не беше згрижен ниту еден пациент бидејќи бројот на зарзени кои се лекуваат во болнички услови не го надмина капацитетот со кој располагаат Инфективната клиника и болницата „8 Септември”.

Мобилната болница „Role 2“ којашто е донација од Норвешка, имаше капацитет од 130 кревети и комплетна опрема.

Претходна статија

ГЕРОСКИ ПРАШУВА ДАЛИ ДЕН ДОНЧЕВ ЗАЕДНО СО КИЧЕЕЦ НЕ ЈА РЕКЕТИРАЛЕ СОПСТВЕНИЧКАТА НА „ДИАМЕД“

Следна статија

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ УШТЕ ГИ ЧЕКААТ МАРТОВСКИТЕ ПЛАТИ

Најново од Вести