|

СЕ ОПАМЕТУВАМЕ: САМО ЕДНО ЛИЦЕ ЈА ПРЕКРШИЛО ОДЛУКАТА ЗА САМОИЗОЛАЦИЈА

„Oд страна на полициски службеници во извршените контроли над лицата  во изолација и самоизолација, констатирано е дека само во еден случај,  едно лице што било во изолација не е затекнато во својот дом, се вели во соопштението на МВР.

Од таму информираат дека во однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на цела држава 43 лица не ја почитувале забраната за движење, приведени биле 27 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.  Слични Објави