|

ПИРОВСКА: ЖРТВИТЕ НЕМААТ ДОВЕРБА ВО ИНСТИТУЦИИТЕ

„Ова видео како да ја рабуди јавноста која што нема свест дека вакви работи се случуваат. Ние кои што работиме на оваа проблематика сме сведоци на случаи каде што жртвите на почеток може и да пријават, но во текот на постапката да се повлечат- изјави Уранија Пировска, извршен директор на Хелсиншкиот комитет во емисијата „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“.

Таа подвлекува дека сега е многу важно како ќе постапи Обвинителството, како ќе се гонат лицата, со цел да жртвите кои молчат а се жртви на такво насилство да се охрабрат и во иднина да го пријавуваат ваквото насилство.Слични Објави