|

СЕ ВРАЌААТ 42 ЛИЦА МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ ОД СЛОВЕНИЈА-ОДАТ ВО ДРЖАВЕН КАРАНТИН

Нашите граѓаните кои поради корона вирусот беа затекнати и заглавени во Словенија, утрово го продолжија патот за Македонија, јави дописникот на МИА од Љубљана, пренесува Фокус.

Се работи за вкупно 42 лица, а најголем дел од нив доаѓаат од Италија и Германија. Се очекува во текот на денот да пристигнат во државата, по што ќе треба да бидат сместени во државен карантин.

Во решавањето на целата ситуација директно беше вклучена и Амбасадата на Македонија во Словенија.Слични Објави