Секој ден “фрчат“ нови вработувања во Владата, министерствата и државните фирми

//

Продолжува трендот на нови вработувања во државната администрација. Само во последните неколку дена објавени се огласи за нови вработувања во неколку јавни институции и претпријатија и во Владата. Јавното претпријатие „Македонски шуми” објави оглас со кој бара да вработи 325 лица на определено време. Според огласот се бараат сечачи и дотурачи. Неколку дена претходно Јавното претпријатие за државни патишта објави оглас за привремено вработување на 93 лица. Од нив 74 се инкасанти на патарините.
Оглас за вработување на шест лица објави и државната компанина М-НАВ. Се работи за вработување на шест советници на неопределено време… (Прочитајте го целиот напис овде)

Претходна статија

Вонредна седница на СБ на ОН посветена на ситуацијата во Иран

Следна статија

Ким повика на дијалог, но Американците не спијат: Армијата е подготвена за борба во секој момент!

Најново од Вести