| |

Села бара оштета од половина милион евра

Адвокатот на Зијадин Села, Абедин Абдули на денешното судење за обидот за убиство на лидерот на Алијансата за Албанците, истакна дека Села бара отштета од 30 милиони денари или половина милион евра.

Села, како што рече адвокатот, бара 30 милиони денари отштета поради материјалните трошоци за неговото лекување, поради претрпена физичка и душевна болка, претрпениот страв и повреда на личниот интегритет.

Поради промена на двајца поротници, главната расправа почна од почеток. Обвинителот Дарко Јакимовски и адвокатите на десетмината обвинети пред судечкиот совет со кој претседава судијката Славица Андревска рекоа дека остануваат на воведните зборови дадени на претходното рочиште.

Во случајот обвинети се Кире и Цане Ѓорѓиевски, Оливер Ошавковски, Саша Ценков, Николче Димитриевски, Александар Јаневски – Тошта, Андреј Мицов, Никола Војминовски, Коста Делов и Стојан Павловски – Кобра.

Денешното рочиште продолжува со распит на сведоци. Прв сведок е Горданче Соколовски. Села, кој треба да сведочи трет, се уште не е пристигнат во судницата иако адвокатот Абдули рече дека се очекува неговото присуство.

Извор: Мета

Слични Објави