Симовски: Бројките за попишаните како Бугари на пописот се чиста глупост

/

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски го определи како чиста глупост податоците со наводниот број на попишаните како Бугари на пописот што е во тек.

Симовски во емисијата „Утрински брифинг“рече дека никој досега немал пристап до базата со податоци за да може да постои таква информација.

„Тоа е „чиста глупост“ и мислам дека такво нешто не заслужува коментар. Никој жив досега нема влезено во податоците кои се собрани од пописот. Ниту едно, единствено лице. Целиот систем е со однапред предвидена заштита за било какво влегување во него, па дури и од нашите вработени“, изјави Симовски.Симовски посочи дека податоците ќе бидат достапни откако ќе заврши пописот и вкупната обработка.

Претходна статија

Д-р Даниловски: Македонското здравство личи на башибозук

Следна статија

Промени за влез во Швајцарија, Белгија и Австрија, важат и за македонските граѓани

Најново од Вести