СОФИСКИ ДНЕВНИК СО ОПТИМИЗАМ: САМО 51% ОД МАКЕДОНЦИТЕ ЈА СМЕТААТ БУГАРИЈА ЗА НЕПРИЈАТЕЛСКА ЗЕМЈА

//

Бројот на Македонците кои веруваат дека Бугарија е закана за нив и ја класифицираат како непријателска земја се намалува.

Тоа станува јасно од резултатите од студија на социолошкиот институт „Евротинк“ во Скопје, пренесува софискиот дневен весник Дневник.

Самото истражување било спроведено од агенцијата Индаго во Скопје преку телефонско истражување помеѓу 4 и 15 февруари 2021 година со 1.015 учесници. Статистичката грешка е 3%. Прашалникот е подготвен од Еуротинк.Бугарија е наведена како непријателска од страна на повеќе од половина (51,5%) од испитаниците кои сметаат дека постои надворешна закана против нивната земја.

Целосните резултати од истражувањето можете да ги видите овде.

Претходна статија

ЦРНО И БЕЛО ВО ЕДНО СЕ ПРЕПЛЕТУВААТ

Следна статија

БОРИСОВ ГО ПРЕТСТАВИ СВОЈОТ ПРЕДЛОГ ЗА НОВА ВЛАДА

Најново од Вести