СВЕТОТ ГО САКА МАКЕДОНСКОТО ВИНО

///

Светот сè повеќе и повеќе го препознава квалитетот на македонските вина. Македонија е на 28 место во светот според извозот на вино, а на 173-то според увозот, објави специјализираниот меѓународен сајт за статистика www.worldstopexports.com.

Минатата година од извозот на вино земјава реализирала 52,4 милиони долари што е 0,1 отсто од извозот во светски рамки.

Вредноста на македонскиот увоз, пак, лани достигнал 699.000 долари што е 0,002 процента од извозот во светот.Според „Worldstopexports“, светски лидери во извозот на вино се Франција, Италија, Шпанија, Австралија и Чиле со реализирани од две до 10,3 милијарди долари, а најголеми увозници се САД, Велика Британија, Германија, Кина и Канада, со остварен увоз од 1,9 до 6,2 милијарди долари.Претходна статија

МФ: АВИОКОМПАНИИТЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЌЕ ГО ОСИГУРУВААТ БАГАЖОТ И ПРАТКИТЕ

Следна статија

МВР ОБЈАВИ ВИДЕО ОД АПСЕЊЕТО НА ОСОМНИЧЕНИТЕ ЗА ТЕРОРИЗАМ

Најново од Истакнато

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи