СВЕТСКА БАНКА ЈА РЕВИДИРАШЕ СТАПКАТА НА ЕКОНОМСКИ РАСТ НА МАКЕДОНИЈА

//

Светска банка ја ревидираше стапката на економски раст во Македонија за годинава од 2,9 на 3,1 отсто. Во најновиот регионален извештај оценува дека Македонија и Косово се единствените земји во регионот на Западен Балкан во кои има позитивни трендови кај растот за разлика од другите држави во регионот кај кои има забавување.

Како што беше посочено на денешната презентација на извештајот во Скопје и во наредните години се очекуваат позитивни трендови и проектиран раст од 3,2 во наредната и 3,3 во 2021 година. Ова е презентација на 16. издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во земјите од Западен Балкан – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Црна Гора, Србија.

Претходна статија

СО 1.500 ЕВРА КАЗНЕТ ВЕШТАК НА СЈО КОЈ НЕ СЕ ПОЈАВИ НА РОЧИШТЕ

Следна статија

ХОЛАНДСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ДЕНЕСКА ОДЛУЧУВА ЗА СТАРТ НА ПРЕГОВОРИТЕ СО МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА

Најново од Вести