ТУРЦИЈА ОТВОРЕНА ЗА СТРАНЦИ- ЌЕ ГИ ТЕСТИРА И ЌЕ ЛЕКУВА НА СВОЈ ТРОШОК ПОЗИТИВНИТЕ ПАТНИЦИ

Турција ја укина рестрикцијата за влез на странци во земјата. По слетување на авионите на аеродромите, пред пасошката контрола патниците ќе поминуваат здравствена контрола, пренесува Фокус.

loading...

За оние лица кај кои има сомнеж за здравствената состојба се предвидени тестови за Covid-19 (PCR test). Тестовите бидат на трошок на Република Турција. Ако патникот е позитивен, грижата за него ја превзема Министерството за здравство на Република Турција.loading...