Турција воведува закон за цензура на интернет медиумите

//

Радиодифузното тело за контрола на радијата и телевизиите во Турција отсега ќе биде со зголемени овластувања кои ќе ги вклучуваат и интернет медиумите, јавува А1 Он.

Ова е предвидено во предлог-законот што синоќа беше доставен во Парламентот. Според опозицијата овој закон ќе доведе до цензура на интернет медиумите.

Со новата регулатива контролниот орган ќе може да спречи аудио и видео материјали на интернет, објави на социјалните мрежи и филмови, доколку тие претставуваат закана за националната безбедност или пак шират неморал.Претходна статија

Победа со две нови засилувања: Исаевски и Жуниор пристигнаа во Прилеп

Следна статија

Груевски се пожали дека секој ден бил на судење

Најново од Вести