|

УНХЦР: Повеќе од седум милиони бегалци ја напуштија Украина

 Повеќе од 7 милиони луѓе ја напуштиле Украина од избувнувањето на војната во таа земја на 24 февруари, соопшти денеска Агенцијата на ОН за бегалци (УНХЦР).

Регистрирани се вкупно 7.023.559 премини преку украинската граница.

Според УНХЦР, најмногу бегалци од Украина се регистрирани во Полска, Русија и Молдавија.Слични Објави