| |

УТРЕ ДОЖД, A ЕВЕ КАКВО ЌЕ БИДЕ ВРЕМЕТО ЗА НОВОГОДИШНАТА НОЌ

Во попладневните часови денеска се очекуваат врнежи од дожд, кои на места ќе бидат пообилни, а во текот на ноќта ќе се прошират насекаде, а на планините ќе преминат во снег.

Врнежите уте на последниот ден од годинава, во источните делов на земјава ќе бидат поројни и проследени со ретки грмежи. Меѓутоа, за време на Новогодишната ноќ врнежите речиси насекаде ќе прекинат.

Во првите два дена од новата година времето ќе биде стабилно, а нови пообилни врнежи ќе има од недела. Слични Објави