|

Утре ќе се разговара за воведување на евентуални рестрикции поради ширењето на делта вирусот

Комисијата за заразни болести утре на состанок ќе разговара дали поради ширењето на делта-видот на коронавирусот ќе се воведат некакви рестрикции.

Министерот за здравство, Венко Филипче извести дека иако дел од челновите биле на одмор, веќе се анализира и се истражува за овој вид и мислењата на челновите на Комисијата ќе бидат слушнати в понеделник.

Комисијата ќе проценува и дали да се воведат тестови за влез во Македонија.

„Треба да се процени ризикот и да се разговара дали е тоа вистинската мерка со која навистина може да се заштитиме“, рече министерот Филипче.

Во моментов само за патниците од Индија важи мерката 14 дневен карантин. За останатите, влезот не е условен.

Слични Објави