ВАН ХОЈТЕ ЈА БРАНИ ЈАНЕВА: ЗОШТО ОВА СЕ СЛУЧИ ОДЕДНАШ И КОЈ СТОИ ЗАД ТОА?

Пржинскиот преговарач Питер Ван Хојте излезе во поддршка на Катица Јанева и го поставува прашањето дали скандалот што и се случува на јавната обвинителка е поради тоа што таа можеби допрела до моќници во македонското општество.

-Читам што се случува со Специјалното jавно oбвинителство во Северна Македонија. Можам само да заклучам дека владеењето на правото забрзано оди во неповрат. Што и да се случи со канцеларијата на Специјалното Јавно Обвинителство, важно е да престанат сите шпекулации и да се дозволи основното јавно обвинителство да си ја заврши работата. Доколку имало злоупотреба на моќта и овластувањата, тие што биле вмешани во тоа треба да бидат осудени.

Целиот напис прочитајте го овде.

Извор: Лидер