|

Вечерва Драмскиот театар во Ловеч ќе се претстави на фестивалот „Денови на комедијата“ во Куманово со претставата „Службогонци“ од Иван Вазов

Драмскиот театар од Ловеч ќе ја претстави театарската претстава „Службогонци“ од Иван Вазов на фестивалот „Денови на комедијата“ во Куманово. Претставата ќе се одржи вечерва а организатор на настанот е Националниот центар за култура „Трајко Прокопиев“- Куманово.

„Ова е 25-то издание на фестивалот. Гостите ќе можат да видат 12 театарски претстави а исто така и стенд ап комичари од Куманово. Во ова издание на фестивалот гостуваат театри од Хрватска, Бугарија и Србија“, вели пред БТА Сашо Тодоровски, директор на театарот во Куманово.

Тодоровски потсети дека низ годините на фестивалот учествувале претстави на сатиричниот театар во Софија, Народниот театар „Иван Вазов“ и театарот во Габрово.
Секоја година на фестивалот има учесници од Бугарија.Слични Објави