(ВИДЕО) БИЛЈАРСКИ: АРХИВИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ СЕ ЈАСНИ- ДВИЖЕЊЕТО Е БУГАРСКО И НАСЕЛЕНИЕТО Е БУГАРСКО

Гоце Делчев се самоопределувал како Бугарин во целата документација којашто досега е прегледана, а професорот Драги Ѓоргиев објавувал книга за „Бугаринот Гоце Делчев” тврди поранешниот директор на бугарскиот Централен државен архив, Цочо Билјарски. 

loading...

Во изјава за бугарската агенција БГНЕС, Билјарски вели дека Гоце Делчев дури и не го користел зборот Македонец, туку Македонија се користело само кога станувало збор за името на организацијата. loading...

Повеќе во видеото што следи: