(ВИДЕО)БОЧВАРСКИ КОНЕЧНО ГО ПОСЛУША КОЛЕВ ЗА ОДМОРОТ НА ТЕКСТИЛЦИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА КОРОНА КРИЗАТА

Во приватниот сектор да го искористат годишниот одмор, посебно таму кадешто има заразени вработени, е само еден од заклучоците од состанокот  на штипскиот Општински штаб за заштита и спасување, на кој покрај државниот секретар во Министерство за здравство, Владимир Милошев и членот на Комисија за заразни болести, Сузана Маневска присуствуваа и претставници од Општината јавни претпријатија, Инфективно одделение при ЈЗУ Клиничка Болница Штип, Здравствен дом Штип, Вишо и Основно јавно обвинителство, АРМ, СВР Штип, Гласен Текстилец, Државен пазарен и трудов инспекторат.

loading...

Баш по таа тема само неколку месеци порано зборуваше и претседателот на ГДУ Петар Колев, кој уште тогаш ја предложи истата мерка со користењето на годишниот одмор.


loading...

Кметот Бочварски конечно го послуша Колев. Следете нѐ за повеќе идеи…