(ВИДЕО) МЕДИЦИНСКА СЕСТРА: КОВИД-19 НЕ Е РЕЖИЈА

//

Избегнуваат да си ги бакнат децата за да ги заштитат, посветени се деноноќно на пациентите. Медицинските сестри се од старт на корона кризата во првите борбени редови. Животот целосно им се промени, подолго време поминуваат со пациентите одколку со домашните.

КОД разговараше само со неколку од илјадниците здравствени работници кои го одржуваат системот. Сведоштвата се на медицинските сестри од Инфективната клиника.

Претходна статија

НОВИ 101 СЛУЧАИ НА КОВИД-19 И 5 ПОЧИНАТИ ПАЦИЕНТИ

Следна статија

ПОЧИНА ПОЗНАТИОТ МАКЕДОНСКИ АВТОР МИЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ

Најново од Вести