| |

(ВИДЕО) НЕШКОВ: ЛАГА Е ДЕКА БУГАРИЈА Е ВО ИЗОЛАЦИЈА- ЗА ДИМИТРОВ ВО БРИСЕЛ ВЕЛАТ ДЕКА Е ПООПАСЕН И ОД КОРОНАВИРУСОТ

„Ветото е логичниот крај на политиката на лага, измама и омраза, што започна во последните десетина месеци во соседна Македонија. За тоа конкретен виновник е поранешниот министер за надворешни работи, а сега министер за евроинтеграции Никола Димитров. Тој започна брутално да ги саботира меѓусебните односи. Оценката за Никола Димитров во моментот е одвратна. Во Брисел за него велат дека е поопасен од коронавирусот. Тоа го тврдат водечките еврокомесари, со кои тој се среќава. Лага е дека Бугарија е изолирана, бидејќи ако беше така, таа ќе беше ставена настрана од овој проблем и Македонија ќе ги започнеше преговорите. Во јануари 2020 се првите предупредувања кон Никола Димитров, а во мај и јуни кон македонскиот премиер Заев дека работите не одат и не се имплементираат “, вели бугарскиот новинар Љубчо Нешков во емисијата „Брисел 1“ на тв „Бугарија On Air“.

Целиот разговор погледнете го видеото што следи:

Слични Објави