| |

ВИДЕО: Патријарх Неофит за Македонија: Ние ќе го исполниме нашиот долг

Тогаш кога долгот треба да се исполни, ние ќе го сториме тоа. Ова го изјави Бугарскиот Патријарх Неофит за бугарската агенција БГНЕС на прашање во однос на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, која во крајот на минатата година побара од БПЦ да биде нејзина црква-мајка, и да се бори за автокефалноста на МПЦ-ОА. Според Патријарх Неофит посетата на претседателот Румен Радев и двата митрополита во Република Македонија е радосна вест.Слични Објави