(Видео) Пендаровски: Темата за дискриминацијата на Бугарите е легитимна тема која треба да се реши

//

„Во последните месец, два, три се менува реториката и се зборува за дискриминација на Бугарите. Тоа е легитимна тема, но затоа што на почетокот не го зборувавме. Тоа можевме да го решиме. Никој не смее да биде дискриминиран по таа основа, но зошто до сега не го зборувавме?“, прашува претседателот Стево Пендаровски во емисијата Клик Плус на ТВ 21.

Што уште кажа претседателот Пендаровски во однос на тоа што бара Бугарија од РС Македонија погледнете во видеото што следи:Претходна статија

Мехмети: Го лажат народот дека ќе се јави некој моќен и ќе им рече на Бугарите не ми ги задевај Македонците

Следна статија

Џафери: На Владата не ѝ е изгласана недоверба, продолжува да работи во полн состав

Најново од Вести