|

(Видео) Петар Колев во Коридор 8: Георгиевски и Каракачанов, кочничари во остварувањето на правата на македонските Бугари

Погледнете ја најновата епизода од македонско-бугарската седенка „Коридор 8“. Гостинот Петар Колев одговори на многу прашања поврзани со сегашната ситуација на македонските Бугари во РС Македонија, а и не само за тоа.

Колев зборуваше со доза на самокритичност за политичкиот проект Граѓанска демократска унија (ГДУ) кој што го раководеше пред стане извршен директор на агенцијата БГНЕС. Во поткастот Колев упати критики до Красимир Каракачанов и Љубчо Георгиевски, две политички фигури, кои не можат да бидат одминати, кога станува збор за македонско-бугарските односи.

Неговиот осврт беше посебно критички кон нивната ролја остварувањето на политичките и националните права на македонските Бугари.

Какви биле релациите на Петар Колев со Петар Богојески, какви биле релациите на нашиот гостин со Красимир Каракачанов и др. погледнете во видеото што следи:Слични Објави