|

„По пожарот на модуларната болница во Тетово, Филипче не требаше никогаш повеќе да се појави во јавност, а не да биде претседател на опозиција“, вели Лефков

„По пожарот на модуларната болница во Тетово, Филипче не требаше никогаш повеќе да се појави во јавност, а не да биде претседател на опозиција. Венко Филипче не се грижи за никого, само за својата кариера. Доколку Филипче имаше малку морална големина, тој никогаш повеќе немаше да се врати во политиката“, рече Миле Лефков, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и пратеник.

„Филипче и Заев изглумеа по пожарот во модуларната болница во која изгореа 14 луѓе, глумат и сега. Филипче нема образ, кога немаше срам да остане министер по пожарот во модуларната болница, тој нема срам и одговорност за ништо.

Венко Филипче е пример за политичар на кого зборот не му држи ниту еден час.

Се што прави Филипче е за кариерен спас и да не одговара.

Позицијата претседател на СДС ја презема за да може да се вади ма политички притисок, кога ќе биде повикан на одговорност за сите криминали.

Народот памти, а институциите ќе почнат да работат. Одговорност мора да има“, изјави Миле Лефков, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и пратеник.Слични Објави