(ВИДЕО) СОЛЗАВЕЦ И ПОВРЕДЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ ПО ПРОТЕСТИ ВО СОЛУН

Грчката полиција употреби солзавец против демонстрантите во Солун, кои протестираа против воведувањето нови ограничувачки мерки против ширењето на коронавирусот. До употребата на солзавец дошло откако демонстрантите почнале да ги гаѓаат полицајците со камења.

loading...

Двајца полицајци се повредени.

Демонстрантите бараат да се прекине спроведувањето на локалните вонредни мерки во Солун, како и оние на државно ниво, кои ќе стапат на сила во Грција од денеска.


loading...