(ВИДЕО) СТРЕЛБА ПРЕД СИНАГОГА ВО ВИЕНА

Австриските медиуми јавуваат за пукање пред синагога во центарот на Виена.

Има информации за сериозно повреден полицаец и повредени граѓани. Според весникот Фалтер кој се повикува на министерот за внатрешни работи, има и жртви.

Во моментов е во тек полициска акција, сторителот сè уште не е фатен. Според австрискиот весник Кронен Цајтунг, стрелецот се разнел со експлозивна направа.

loading...

loading...