(Видео) „Второто ослободување“ или окупацијата на Бугарија од страна на советската армија

///

Документарниот филм ги покажува фактите за советската окупација на Бугарија по Втората светска војна. Филмот ја побива сета митологија за „ослободителите“ и „братушките“ наметнати од официјалната пропаганда во текот на Студената војна, како и во годините по промените од 1989 година.
Автори на филмот се проф. д-р Евелина Келбечева и Светослав Овчаров.

Претходна статија

Зеленски утре со видео порака ќе се обрати до албанските пратеници

Следна статија

Амбасадата на САД: Се надеваме дека ќе се вратиме во Киев на крајот на мај

Најново од Вести