Виз Ер привремено суспендира шест авионски линии во земјите од поранешна Југославија

//

Нискобуџетната компанија Виз Ер привремено суспендира шест линии од пет пазари во поранешна Југославија, бидејќи авиокомпанијата се бори со недостигот на персонал. Превозникот беше принуден да откаже стотици летови ова лето, а операциите надвор од Обединетото Кралство и Унгарија беа особено погодени. Ќе бидат погодени и услугите на авиокомпанијата од Приштина, Тузла, Љубљана, Белград и Охрид.

Компанијата објави дека ги прекинува своите летови од Дортмунд и Рим до Приштина, а услугите ќе бидат обновени на 2 септември и 2 октомври, соодветно. Слично на тоа, авиопревозникот ги откажа сите свои летови од Тузла до Милано ова лето, кои сега се планирани да бидат обновени на 30 октомври со две неделни ротации.

Меѓу откажаните летови се и од Белгија до Љубљана до 4 септември со што Брисел ерлајнс како единствен авиопревозник што лета меѓу Белгија и словенечкиот главен град, иако и тој ги намалува услугите во текот на јули со 22 наместо 26 летови кои треба да се реализираат во текот на месецот .Извор: vecer.press

Претходна статија

Бислимоски: Укината мрежарината за предавање вишок струја од обновливи извори

Следна статија

Гужви на ГП: Долго време се чека за влез и излез во земјава

Најново од Вести