ВЛАДАТА ВОВЕДЕ ПОСЕБЕН РЕЖИМ ЗА КУМАНОВО

//

Владата на Северна Македонија донесе одлука за забрана и посебен режим на движењето на населението (полициски час) во Општина Куманово, и тоа целосна забрана за време на викенд, почнувајќи од 21:00 часот во петок (денес) до 05:00 часот во понеделник.

Во работните денови, од понеделник до петок, забраната важи секој ден во периодот од 16:00 до 05:00 часот.

За земјоделските активности, дозволено е движење во рамки на територијата (атарот) на селата, исклучиво за работните потреби.

Претходна статија

ФЕДЕРАЦИЈА НА ФАРМЕРИ: ОДЛУКАТА ЗА БРАШНОТО ИЗБРЗАНА

Следна статија

MАЖИТЕ И ЖЕНИТЕ ВО ПАНАМА НЕ ИЗЛЕГУВААТ ОД ДОМА ВО ИСТ ДЕН КАКО МЕРКА ПРОТИВ ПАНДЕМИЈАТА

Најново од Вести