|

ВМРО-ДПМНЕ: Една иста фирма има добиено 4 тендери и сите 4, со Дирекцијата за технолошко индустриски зони, во вредност од 16 милиони евра

„На крадењето на функционерите од ДУИ и СДС, веќе едвај може и да им се фати крајот, криминалот е влезен во сите пори на институциите. Склучен е договор помеѓу Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони, со фирмата ЗОБЕК МИНИМГ ГРУП ДООЕЛ СКОПЈЕ, на 25.08.2023 година, со кои се уредуваат меѓусебните права и обврски на договорените страни, во врска со набавка за нивелирање на парцели во ТИРЗ Штип. Договорот е во вредност од 5.705.790 евра“, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Фирмата ЗОБЕК од Дирекцијата за технолошко индустриски зони има добиено два тендери во 2021 година, и по еден во 2022 и 2023 година во вкупна вредност од 989.793.742 денари односно 16 милиони евра.

Во која европска држава една иста компанија добива 4 тендери по ред, а ова се случува од кога е поставен Јован Деспотовски за директор на ТИРЗ.

Пристигнува крајот на ваквите девијантни појави на функционерите од власта, бидејќи доаѓа и одговорноста за неколку месеци.

ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи богатење на грбот на народот и тоа ќе го докаже, по превземањето на власта“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Слични Објави