| |

Во Бугарија започна воената вежба „Тракиско лето“

Бугарија e домаќин на заедничката воена обука со борбени и транспортни авиони „Тракиско лето – 2023“. Воената вежба започна денеска, а ќе трае до 20 август на воздухопловната база Безмер и аеродромот Чешнегирово.

Во „Тракиско лето“ учествуваат Воздухопловните сили на Република Бугарија, Здружената команда за специјални операции и единици од американските воздухопловни сили во Европа со три транспортни авиони Ц-130.

Слични Објави