ВО ЦЕНТРАЛ ПАРК ВО ЊУЈОРК ПОЧНА ГРАДЕЊЕ НА БОЛНИЦА СО 50 ИЛЈАДИ ЛЕГЛА

/

Во Централ парк во Њујорк започна поставувањето на голема монтажна болница, таму веќе има околу 50.000 кревети, но се очекува дека до вторник ќе може да прими нови пациенти заболени од коронавирус, кои ги има 33.776 во Големото Jаболко.

На источната страна на паркот свртен кон болницата „Маунт Синај“ ќе има 14 шатори со 68 кревети, ќе има и интензивна нега со респиратори. 

Претходна статија

(ВО ЖИВО)БОРИСОВ: СЕ УКИНУВА КАРАНТИНОТ НА БАНСКО

Следна статија

1842 ГРАЃАНИ ДОСЕГА СО ЛЕТОВИ ОД ВЛАДА СЕ ВРАТИЛЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Најново од Вести