ЗАБРАНА ЗА ВЛЕЗ И ИЗЛЕЗ ОД ТЕТОВО

//

Од денеска, со одлука на Владата, се забранува организиран превоз на патници односно забрана за влез и излез во и од подрачјето на Општина Тетово и сите околни општини

Исклучок од оваа забрана е организираниот превоз што го вршат економските оператори за своите вработени лица до работните места, како и организираниот превоз на вработените лица во Министерството за внатрешни работи и Министерството за одбрана – Армијата, како и вработените во територијалните противпожарни единици во овие општини.Согласно ова, Владата донесе Одлука за дополнување на Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територија на Република Македонија.Претходна статија

СПАСОВСКИ: 200-ТЕ ИЗЛЕЧЕНИ ОД КОВИД-19 СЕ ДОПОЛНИТЕЛНА МОТИВАЦИЈА ДА ПРОДОЛЖИМЕ ВО СПРЕЧУВАЊЕТО НА КОРОНАВИРУСОТ

Следна статија

РЕАКЦИЈА НА „АНИМА МУНДИ“ ЗА ПРИВЕДУВАЊЕТО НА МОМЧЕТО КОЕ ШЕТАШЕ КУЧЕ ВО ПОЛИЦИСКИ ЧАС

Најново од Вести