|

ЗАЕВ БАРА ОДГОВОРНОСТ ОД НАЌЕ ЧУЛЕВ И МИЦКОСКИ ОТИ СПРЕЧИЛЕ ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ВО СТРУМИЦА

Барам одговорност за скандалот што доцна ноќеска се случи во Струмица, каде преку злоупотреба на полиција и државни институции ВМРО-ДПМНЕ, Наќе Чулев и Христијан Мицкоски се обидоа да спречат хумана, солидарна акција за помош на моите сограѓани.

Очекувам од надлежните институции да спроведат истрага и да ги посочат виновниците.

ВМРО-ДПМНЕ преку полициски структури попречува хумантирна помош за граѓани преку злоупотреба на државни институции. ВМРО-ДПМНЕ со полициски режимски структури синоќа до рани утрински часови вршеше притисок и закани врз волонтери и членови на граѓанска организација.

Држеа млади волонтери во полициска станица, им се закануваа, само затоа што некој добил партиска задача и му смета солидарноста. Тоа е одлика на нелуѓе од еден режим којшто одамна го поразивме заедно со граѓаните. И затоа таквите партиски насилници мора да сносат одговорност.

Македонската и струмичката солидарност е голема и ништо нема да ја спречи, најмалку неспособната, режимска ВМРО-ДПМНЕ.

Фејсбук статус на Зоран Заев – Претседател на СДСМСлични Објави