ЗАЕВ: НЕМА ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПОПИСОТ

//

На новинарско парашање каде би отстапила власта за да има договор за пописот со опозицијата, премиерот на денешната прес-конференција изјави дека домаќинство кое влегува во попис е секое кое живее тука, се отселило од државата не повеќе од една година и дека јасно се дефинирани о се знаат кои се стандардите на Евростат.

„Пробниот попис успешно помина. Се чека законот да биде усвоен во Собранието“, истакна премиерот Заев.

„Дефинитивно ќе има попис идната година. Ако се одржеше попис во 2011 година можеби и ќе имаше основа пописот да се одложи за 2021 година, но не се одржа. Нема одложување на пописот“, додаде премиерот Заев.Претходна статија

ОЗНАЧУВАЊЕ НА АЛБАНСКИОТ ДЕЛ ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО КАКО КУЛТУРНО СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

Следна статија

НОВИ ЧЕТИРИ ДЕСТИНАЦИИ СО „ВИЗЕР“ ОД СКОПЈЕ И ОХРИД

Најново од Вести