|

Зеленски: Русија ќе биде исклучена од платниот систем SWIFT

Претседателот на Украина, Влaдимир Зеленски денеска повторно се обрати и соопшти дека Русија ќе биде исклучена од платниот систем „SWIFT“.

„Почна процедурата за исклучување на рускиот агресор од платниот систем“, вели Зеленски, додавајќи дека Украина ја добила искреноста и вниманието на целиот нормален свет,.

Извор: Zoom. mkСлични Објави