|

Украинците ги уништиле сите железнички пруги што ги спојуваат со Русија

Украинските железници ги уништиле сите пруги на премините кои ја поврзуваат земјата со Руската Федерација како одговор на инвазијата од Москва.„Железниците на Украина ги прекинаа сите односи и интеракции со Железниците на Русија. Понудивме на железниците на Руската Федерација мир и прекин на војната, но тие продолжија да довезуваат тенкови и друга воена опрема во Украина на нејзините граници“, се наведува во официјалното соопштение.Прекината е и диспечерската комуникација со Руската Федерација.

Извор: Zoom. mk

Слични Објави