|

Земјоделците од Свети Николе излегоа на протест

Со трактори на улица, земјоделците од Свети Николе денес излегоа на протест.

Како поддржувач, на собирот присутен е и претседателот на Комисијата за земјоделство од ВМРО-ДПМНЕ, Цветан Трипуновски.

„Земјоделците протестираат заради немањето вода за наводнување на околу 1000 хектари земјоделско земјиште во ситуација која браната Калиманци е полна до преливање. Дополнителен причинител за протестот е и тоа што АД Водостопанство ќе им ја зголеми цената на водата за наводнување за над 70 отсто, а водата не стига до земјоделците на полето“, рече Трипуновски.

Според него, ова е само уште еден доказ за негрижата на Владата и Министерството за земјоделство за македонските земјоделци.

Слични Објави