| |

ЖБОГАР: УБЕДЕН СУМ ДЕКА ИЗВЕШТАЈОТ НА ЕК ЌЕ ПРЕПОРАЧА ПРЕГОВОРИ СО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Јас сум убеден дека извештајот ќе препорача отворање преговори со Република Северна Македонија, рече денеска евроамабасадорот Самуел Жбогар, одговарајќи на прашањето на МИА дали земјава ќе добие позитивен извештај и датум за преговори.

Жбогар додава дека одлуката за отворање на преговорите ја носат земјите членки на ЕУ врз основа на извештајот на ЕК. (Повеќе)

Слични Објави