ЗОШТО СЕАД КОЧАН Е УШТЕ НА СЛОБОДА?

Осудениот бизнисмен Сеад Кочан денеска требаше да се пријави во затворот во Идризово и да почне со издржување на затворската казна од 4 години и 8 месеци, но тоа нема да случи бидејќи Основниот кривичен суд сѐ уште нема одлучено по неговото ново барање за одложување на неговото заминување во затвор, објави државната агенција МИА.

Кривичниот совет на Основниот кривичен суд во понеделникот ја потврди одлуката на судијата за извршување санкции да се одбие барањето на Кочан за одложување на затворската казна, но тој има поднесено ново барање, по кое судот досега нема одлучено.