| |

10 РАБОТИ ШТО ТРЕБА ДА ГИ НАПРАВИ СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ КАКО ПРЕТСЕДАТЕЛ

1.Да им рече – СИТЕ АУТ..КЛУЧОТ ОСТАВЕТЕ ГО ПОД ВЕЛЕНЦЕТО
Стево е малку мек и добар ,за да не калкулира ,таму нема за него помошници
2.Да си викне техничка служба, да искенираат сите фреквенции но и тие не типичните ( да не заборавам И НЕ ТИПИЧНИТЕ)
3.Да направи ревизија на работењето на минатиот претседател
4.Да ги викне сите генерали од генералштабот- Едни има таму да ги дегаражира за воени аташеа ,некои и да пензионира ,а некои богами и да унапреди али таму има.. има
5.Под итно да и’ се заблагодари на фамозната Агенција за Разузнавање. Да ја распушти до еден и да формира нова… уште една нова
6.Да ги повлече некои амбасадори и да ги спречи веќе именуваните да однесат агремани
7.Да обзнани дека минатата амнестија е неважечка со параф негов за нов претседател
8.Да почне да екипира совет за правни работи,од ново и на ново
9.Да си земе координатор за безбедност и меѓунеродни кој ќе трча до МВР,АРМ и МНР,Влада 2-3 пати неделно
10.Да соопшти дека Северна Македонија нема нафта ,злато ,дури не се докаже спротивното,а и да пише писмо со извинување до Хунзите

ДА,КЛУЧОТ ОСТАВЕТЕ ГО ПОД ВЕЛЕНЦЕТО..Е КЛУЧОТ ЗА ДРУГИТ 9 ТОЧКИ.

Автор: Даме Чкатроски, политички аналитичарСлични Објави