АДВОКАТОТ МИТРОВСКИ: НАРЕДБАТА НА ЈАНЕВА НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПОЧИТУВА БИДЕЈЌИ Е ПРОТИВЗАКОНИТА

/

„Главен виновник за настанатата состојба е советот за јавни обвинители кој досега требаше да ја стави во мирување функцијата и времено да ја одалечи за да не го гледаме циркузов.Наредбите не се обврзувачки бидејки не се во согласност со Законот за СЈО согласно кој надлежност на предмет СЈО има кога ќе започне своја истрага или воспостави надлежност врз постоечки предмет со одлука на Јанева. Законот нигде не предвидува враќање на еднаш воспоставената надлежност, но Јанева не престанува да изненадува.
Во однос на тоа дали оваа нapедба треба да биде почитувана одговорот е не бидејки е пpoтивзаконита, а генерално сите вработени имаат право и обврска да одбијат незakонита нapедба“, напиша на својот facebook познатиот скопски адвокат Јанаки Митровски.Претходна статија

РУСИЈА ВЕЛИ ДЕКА КОСОВО Е УПОРИШТЕ НА ТЕРОРИЗМОТ

Следна статија

СТОИЛКОВСКИ ПРЕКУ FACEBOOK И СЕ ИЗВИНИ НА АНГЕЛОВСКА- ДАМИТЕ ОД БЕЛАТА ПАЛАТА ЛАВОВСКИ ГО БРАНАТ ВО КОМЕНТАРИТЕ ПОД ПОСТОТ

Најново од Вести