Агнеза Руси Поповска поставена за нова амбасадорка на РС Македонија во Бугарија

/

Претседателот Стево Пендаровски, во рамки на своите уставни надлежности, денеска потпиша укази за поставување на должноста вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Северна Македонија во Словачката Република, во Канада, во Кралството Норвешка, во Кралството Белгија и во Република Бугарија.

За амбасадор во Словачката Република е поставена Евгенија Илиева, во Канада за амбасадор е поставен Агрон Буџаку, додека во Кралството Норвешка за амбасадор е поставен Дритон Кучи.

Методија Белевски е поставен за амбасадор во Кралството Белгија, додека за амбасадор во Република Бугарија е поставена Агнеза Руси Поповска.

Претходна статија

Заев: Горд сум на Договорот со Бугарија и на Преспанскиот договор

Следна статија

Европските министри за енергетика се согласија за ограничување на цената на гасот

Најново од Вести