АМБАСАДОРОТ ЅУО: ПОЧЕТОКОТ НА ВАКЦИНИРАЊЕТО Е ЗОРАТА НА ПОБЕДАТА НАД ПАНДЕМИЈАТА

//

Вакцините се моќно оружје за да се победи вирусот и ќе бидат како јавни производи за целиот свет, а особено мора да биде обезбедена нивната пристапност и достапност во земјите во развој. Во моментов, многу земји во светот започнаа со вакцинирањето, кое им ја даде на луѓето зората на победата над пандемијата. Сепак, ќе биде потребно уште време да се стави крај на коронавирусот, затоа не може да се опушти постојаната превенција и контрола, вели амбасадорот на Народна Република Кина во Македонија, Џанг Ѕуо, во интервју за весникот ВЕЧЕР. Амбасадорот порачува дека светот по пандемијата ќе биде попросперитетен ако сите земји си помагаат меѓу себе, но предупредува дека човештвото целосно ќе ја победи пандемијата само кога секоја земја целосно ќе ја надмине.

Целиот напис прочитајте го овде.Претходна статија

СПАСОВСКИ: КАЗНАТА НЕ Е ДОВОЛНА ЗА ВОЗАЧОТ КОЈ ГИ ВОЗНЕМИРИ ЛУЃЕТО НА ПЛОШТАД

Следна статија

ЗА 24 ЧАСА НА КЛИНИКИТЕ ВО СКОПЈЕ СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ 27 НОВИ ПАЦИЕНТИ СО КОМПЛИКАЦИИ ОД КОВИД

Најново од Вести