Американската армија го почна повлекувањето од Сирија

//

Американската војска почна да се повлекува од Сирија, по поразот на ИСИС. Американските војници, опрема и оружје ја напуштаат Сирија со летови, кои почнаа пред една недела. Американските медиуми јавуваат дека САД и Ирак постигнале договор да се намали бројот на персоналот на терен, првпат откако пред три години почна борбата против терористите од Исламска Држава.Претходна статија

СДСМ: Запрено е пропаѓањето на црквата „Свети Ѓорѓија“ во Курбиново

Следна статија

Османи: Очекуваме датум за почеток на преговори

Најново од Вести