АНЃУШЕВ: ОЧЕКУВАМ И НАТАМУ РАСТ НА БДП, И НАМАЛУВАЊЕ НА НЕВРАБОТЕНОСТА

/

Кочо Анѓушев, Вицепремиерот Кочо Анѓушев истакна дека растот на БДП во првиот квартал од годинава се темели на реалните состоји во економијата, но и дека очекува БДП и натаму да расте, а паралелно со тоа да се намалува невработеноста.

„Расот од БДП од 4.1% се темели не раелните состојби во економската сфера, но очекувам и натмау да расте. Тоа го засновам врз основа на реалните бројки што ги гледам во економијата, а тоа е зголемување на извозот, раст на инвестициите, намалување на невработеноста“, изјави Анѓушев.

Претходна статија

ДАЛИ МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ ЌЕ ГЛАСА ЗА ГДУ?!

Следна статија

НИКОЛОВСКИ: ГО СТАВАМЕ ВО ФУНКЦИЈА ЦЕЛОКУПНОТО ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ

Најново од Вести