АСФАЛТ ЗА УЛИЦИ ВО ШЕСТ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ВО КОЧАНИ

/

Наскоро ќе започнат градежните активности за асфалтирањеулици во селата Прибачево, Мојанци, Грдовци, Долни Подлог, Горни Подлог и Тркање.

–Општина Кочани веќе го склучи договорот со изведувачот, „Коп инженеринг“ од Студеничани, по што идната седмица планираме воведување во работите – соопштија од Одделението за уредување на градежно земјиште.

Улиците се со должина од 100 до 190 метри и сите се со ширина од 3 м, со веќе изведена водоводна и фекална канализација.
За изградбата на овие улици се наменети 2 милиона 672 илјади денари од Буџетот на Општина Кочани.

Претходна статија

ОПШТИНА КОЧАНИ АПЛИЦИРА ЗА ИЗГРАДБА НА ФЕКАЛЕН КОЛЕКТОР ВО ТРКАЊЕ

Следна статија

СДСМ: ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ МАНЧЕВСКИ ОД ШТИП- ДА ЗА МАКЕДОНСКАТА ИДНИНА, ДА ЗА РЕФЕРЕНДУМ, ДА ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ И НАТО!

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи